Et udbredt træ, kirsebærlaurbær – Prunus laurocerasus, er hjemmehørende i Sortehavet og det sydvestlige Europa. Det er også kendt som den almindelige laurbær og nogle gange også som den engelske laurbær. Uanset navnet har det mange fordele for mennesker og er en fremragende tilføjelse til landskaber og haver. Lær mere om dette stedsegrønne træ i denne artikel.

Fordelene ved laurbærhække

Efteråret er det ideelle tidspunkt at plante en hæk, men hvad er den bedste hæk at plante? Almindelige laurbærhækplanter (Prunus laurocerasus rotundifolia) er også kendt som laurbærkirsebær. De store blanke blade er mørkegrønne over og lysegrønne forneden. Hvis den ikke bliver beskåret, vil hun også producere duftende hvide blomster efterfulgt af røde bær.

Hvorfor plante laurbær?

 Især laurbær er nok den bedste hæk at dyrke i skyggen. De tåler godt skygge og plantes ofte under trækroner i store ejendomshaver. Alle typer laurbær klarer sig også godt i fuld sol. Hvis du vil tilføje noget privatliv til din have, er laurbær en meget mere attraktiv mulighed end et hegn. Den vokser med en hastighed på op til to fod om året, hvilket giver en smuk og tæt levende væg, der også tjener til at holde invasive torne og irriterende brakke under kontrol.

Tykkelsen af ​​dens blade tjener også til at dæmpe støj fra trafik og vej, samtidig med at den giver effektiv vindbeskyttelse. Laurbærplanten er nyttig ikke kun for husejere, men også for fugle. Hækkens tykkelse gør den til et ideelt sted for fuglereder. Udover smukke blade og velduftende blomster giver laurbæret dig også musik fra sangfuglene, som gerne opholder sig i sine beskyttende grene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *